当前位置:学术交流 >> 科研动态 >> 浏览文章

学术报告:Quantization of cohomology ring

发布时间:2015年04月13日 浏览次数: 文章作者:04-13 发布者:高春玲

报 告 人:陈柏辉教授

四川大学

报告题目:Quantization of cohomology ring

报告时间:2015413日下午1630

报告地点:海韵实验楼108

学院联系人:刘轼波教授

报告摘要:In this talk, I would like to explain how to quantize the cohomology ring via Gromov-Witten type theories. In particular, I will explain a recent development of Hamiltonian-Gromov-Witten theory, which leads to a new quantization of cohomology ring, equivariant cohomology ring and etc. This enable us to provide a quantum version of Kirwan morphism.

报告人简介:陈柏辉,四川大学数学学院教授、博士生导师,教育部长江学者特聘教授。他在代数几何、微分几何、几何分析等领域做了许多开创性工作。在Adv. Math., J. Reine Angew. Math.,  Math. Ann.,等国际著名学术期刊发表学术论文多篇。

欢迎广大师生踊跃参加!